Paris Deco Off: leef eens op een roze wolk

Paris Deco Off, het stoffenevenement naast Maison&Objet dat elk voorjaar heel de wereld naar Parijs doet afzakken, speelde zich dit jaar af rond 7 thema’s: Stof, behang, passementerie, verlichting, verf, meubelen, verlichting en vloerbekleding. Voor mij waren er een paar leuke ontdekkingen:

Ragtime en Jazz…

Banner ragtime
…zijn de inspiratiebron geweest voor de stoffen van textieldesigner Margo Selby. Haar collectie Ragtime (zie banner hierboven) biedt kleine hippe patroontjes, kleuren en texturen die je heel vlot in huis kan toepassen in kussens, poefs, op stoeltjes enzovoort. Tip van Kristien: Mix ze bij elkaar en nog heb je geen kakofonie, ideaal voor wie het eens wat bonter wil maken zonder vrees om erover te gaan.

Art Deco en de Romantiek

Banner fab
Droze wolke stijlen en kleuren behang gaan dit jaar alle kanten uit: van Art Deco geïnspireerd in de collectie Fantasque van  Osborne en Little, geraffineerd technisch zoals het kantmotief Amazone 2 van het merk Arte tot dromerig bij Designers Guild met het wolkjesbehang Cielo (zie foto hiernaast). Dit is het perfecte behang om te leven op een roze wolk. Ik wel! Top was echter het behang over meerdere banen van het merk Elitis (zie banner hierboven). Welke stijl je ook kiest: behang zit al een paar jaar terug in de lift en het aanbod wordt elk jaar ruimer en toepasbaarder. Tip van Kristien: kies eerst je behang en probeer op 1 muur het effect uit. Vind je dat genoeg, neem dan een kleur die je in je behang terugvindt waarmee je de drie overige muren schildert. Mag het meer behang zijn? Doe dan nog een muur.  Zo kan je stap voor stap zien wat het geeft.

Paint your colours

kleuren

Nieuw voor de Europese markt zijn de verven van Designers Guild in de typische Designers Guild kleurtjes. Je kan ze in 3 kwaliteiten verkrijgen:

  •  Perfect matt emulsion voor een extra matte finish voor de muren in je interieur.
  • Perfect water-based eggshell: voor binnen en buiten, waterafstotend, milieurvriendelijk, resitent, afwasbaar en licht glanzend.
  • Perfect oil-based eggshell’ voor hout en metalen ondergrond, licht glanzend, voor binnen, buiten en zeer afwasbaar

Daarnaast heb je nog een zeer resistente vloerverf. De moeite waard voor de perfecte match met de stoffen en het behang van Designers Guild. Wil je weten welke verlichting en vloerbekleding er in het oog sprong op Paris Deco off? Lees dan zeker volgende week deze blog.

Lees je graag deze blog? Laat het me even weten op een mailtje naar klangenakens@kldecor.be met in de hoofding I LIKE THE KL DECOR BLOG, of onderaan deze blogpost in het commentaarveld. Vanaf februari 2016 ga ik een paar veranderingen doorvoeren aan deze blog en dan hou ik je hiervan op de hoogte.

Ook andere reacties of vragen zijn welkom. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat mij dan ook een berichtje, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen. Bedankt alvast!

Hoe reageren?

Scrol naar onder in het blogbericht en daar kom je volgende foto tegen. (Nota: op sommige toestellen moet je heeeeeeel lang naar beneden scrollen, onder vele vorige blogpost – we werken eraan om dit te verbeteren). Lukt het nog steeds niet om een reactie te plaatsen, stuur dan een mailtje naar klangenakens@kldecor.be en dan probeer ik je verder te helpen.

Knipsel

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s