Cocoon

levisSta je net als Barbara en Annelien voor een verhuis en zoek je ideeën om je (huur)huis met originele, budgetvriendelijke middelen gezellig in te richten? Of ben je net als Tilly gesetteld, maar ben je steeds op zoek naar inspiratie om sfeer, warmte en gezelligheid in je inrichting te brengen? Hoe kan je – in no time – met kleur, licht en meubelen aan de slag gaan? Wat zou je specifiek deze tijd van het jaar kunnen doen om je gezellig thuis te nestelen, luisterend naar het geluid van de rukwinden buiten?

Lees hier hoe…

Kleur

photo (2)Hoe begin je eraan om een (huur)huis naar jouw stijl in te richten? Zoals een schilder van een wit canvasdoek begint. Doe zoals Ann, die in haar huis eerst alles wit heeft geverfd. Alles wat ze niet mooi vond, heeft ze wit geschilderd: de zwarte deuren en deurlijsten (met primer voor hout), de dennenhouten latjes langs de trap (met primer voor hout), alle muren (ook met een primer voor muren, dat is niet strikt noodzakelijk wanneer jouw muur al eens geverfd werd, maar om van een donkere kleur naar een lichte kleur verf te gaan is dat wel aan te raden), de tegels in de badkamer (met een primer voor gladde oppervlakten),… Kies dan een kleur die je leuk vindt en schilder één muur in die kleur, liefst één van de binnenmuren. Vind je het resultaat oke? Schilder de overige muren dan wit. Vind je het resultaat te wit? Schilder de drie overige muren dan in een lichtere tint van de kleur die je gekozen hebt. Et voilà; klus geklaard. Wil je meer kleuren combineren en weet je niet welke, kom dan langs op de stand van Levis op Cocoon.  Dat kan nog tot en met nu zondag 29 november in Brussels Expo, voor een half uurtje gratis kleuradvies. Mijzelf of één van mijn collega’s helpen je graag.

Licht

Je ziet ze vanaf nu overal opduiken in de grootwarenhuizen: kerstlichtjes.  Maar weet je dat je kerstlichtjes gerust het hele jaar door als verlichting kan gebruiken? Probeer eens één  van deze drie manieren:

1. als TV-lampje

photoLeg een slinger TV lichtjes over de volledige breedte van de TV kast – zie foto hiernaast – achter je toestel.  Het is sowieso fijn om een sfeerlichtje naast of achter je toestel te hebben wanneer je TV kijkt.  De slinger met lichtjes maakt een volledige strook sfeerlicht die je nu al bij valavond al zal willen aansteken.

 

2. als bijzettafel of poef

Vertrek van een vierkant of rechthoekig bijzettafeltje met houten bovenblad.  foto blogpost bijzettafel met kerstlichtjesSchroef aan de onderzijde van het bovenblad vier oogvijsjes waaraan je een volledige slinger in een paar stroken van boven naar beneden hangt.  Zie foto hiernaast. Knip van een wit laken of een sneeuwtapijt een strook die even breed is als je tafeltje hoog.  En kleef dat langs de rand van het bovenblad.  Steek de lampjes aan et voilà…

 

3. boven je bed

photo (1)Wil je je slaapkamer nog gezelliger maken? hang er eens een slinger kerstlichtjes op – geeft een heel aangenaam sfeertje om mee in te slapen of bij wakker te worden. Je kan ook led lichtjes nemen die van kleur kunnen veranderen als je dat leuk vindt. In de woonkamer werkt het ook zoals Carla, die een slinger op haar hoge buffetkast heeft gehangen en waar het nu altijd super aangenaam binnenkomen is. Of doe zoals Inge, die een slinger lichtjes bovenop haar gordijnkast in haar slaapkamer heeft gelegd.  Super romantisch!

Meubelen

Het leukste aan een huis inrichten is oude meubeltjes een nieuwe bestemming geven. In mijn allereerste appartement had ik een rek “gebouwd” door tussen twee stapels boeken een plank te leggen, nadien terug een stapel boeken, terug een plank, enz…

photo 2Ook heb ik al vaak meubeltjes van de kringloopwinkel met een likje verf een nieuw leven of een nieuwe bestemming gegeven. Een plantenstaander als nachttafeltje (zie foto), een nachttafeltje gebeitst, een stoeltje opgeknapt enzoverder.

Niet alleen geven deze meubeltjes plezier in je geldbeugel bij het aanschaffen, ze geven je ook eindeloos plezier omdat je ze zelf opgeknapt hebt en je er zo je eigen stekje mee maakt. De moeite waard dus om te proberen!

Vind je dit blogartikel nuttig? Dan lees ik dat graag in de comment box helemaal onderaan. Ook andere reacties of vragen zijn welkom.  Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat mij  dan ook een berichtje, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen. Bedankt alvast!

Hou volgende week zeker deze blog in het oog, want het is weer eindejaarstijd én dus cadeautjestijd. Maar daarover volgende week meer….

Elke week geef ik een cadeaubon t.w.v. 10 euro weg aan de leukste reactie in de blogpost die ik mocht ontvangen. En met de eindejaarsfeesten in het verschiet kan een cadeaubon leuk meegenomen zijn. Om zelf cadeau te geven of voor een cadeau aan jezelf!

Hoe reageren? 

Scrol naar onder in het blogbericht en daar kom je volgende foto tegen. (Nota: op sommige toestellen moet je heeeeeeel lang naar beneden scrollen, onder vele vorige blogpost – we werken eraan om dit te verbeteren). Lukt het nog steeds niet om een reactie te plaatsen, stuur dan een mailtje naar klangenakens@kldecor.be en dan probeer ik je verder te helpen.

Knipsel

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s