Vijf jaar geleden kocht ik mijn huis..

banner 1Wat heb ik gedaan om het huis dat ik vijf jaar geleden heb gekocht zo goed mogelijk in te richten naar mijn wensen. Ik vertel het je graag in deze blogpost.

1. Steeds volledig in orde

Belangrijk voor mij was dat mijn huis steeds in orde moest zijn. En dat ‘volledig in orde’ is net waar veel mensen problemen mee hebben bij het inrichten. Jaja denk je nu, Kristien kocht een nieuw huis, waarin alles in orde was OF denk je jaja, maar Kristien zit aan de bron dus dat is gemakkelijk OF je denkt jaja, moest ik veel geld hebben dan zou het bij mij ook volledig in orde zijn.

Niets daarvan! Toch niet als je mijn definitie volgt. 🙂

Mijn definitie van ‘volledig in orde’, betekent dat je huis ten allen tijde ‘in orde genoeg is om er mensen in te ontvangen’. Want weet je, jij en je gezin zijn steeds in evolutie, en jouw interieur is, als gevolg daarvan, ook steeds in evolutie. Of je nu in een huurhuis, je definitieve huis of een tijdelijk huis woont: Probeer dus wanneer je jouw huis inricht het gezellig te maken met de dingen die je op dat ogenblik hebt of kan. Dan is het gezellig en in orde genoeg om er mensen in te kunnen ontvangen.

Kerstmis 2008 005Voor ik mijn huidige huis kocht, woonde ik twee jaar in een huurhuis. Ik kwam daar na mijn scheiding terecht, nadat ik tijdens mijn huwelijk in een grote villa woonde. Dat huurhuis was volledig in orde, volgens mijn definitie dan. Vanaf het begin gaven we al kerst-en verjaardagsfeesten. Ik weet nog dat er een groot deel van mijn huisraad in dozen in de kelder stak, mijn huurhuis was immers kleiner dan mijn villa. Voor één verjaardagsfeestje van de kinderen vond ik geen tafelkleed, dus hebben we er maar één geknutseld. Mijn drie meisjes hebben tekeningen op kladpapier gemaakt en die hebben we aan elkaar gekleefd tot één groot tafelkleed! Annelien kan je foto tafelkleed zoeken en toevoegen?

2. Blijf dromen

Vaak zeggen mensen:’moest ik het opnieuw doen, dan zou ik anders bouwen of andere keuzes maken’. Tja en moest je anders gebouwd hebben en die keuzes gemaakt hebben, dan zou je het een volgende keer toch weer anders doen.  Daarom mijn advies: blijf dromen, blijf projecten en plannen hebben!

Ik met mijn open haard, downloadbijvoorbeeld. (Zie mijn blogpost van de 6 dingen..annelien kan je link toevoegen) Die zal er niet meteen komen, maar naar informatie zoeken, plannen tekenen, enzoverder is op zich al fijn. Zo vertelde Hilde me gisteren nog dat ze toch al plannen heeft laten tekenen voor de verbouwing van het middenste gedeelte van haar huis en terras. De uitvoering zal nog niet voor dit jaar zijn, maar zo kan ze al plannen en sparen. En ondertussen? Heeft ze alles met één laagje laten schilderen en is het er opgefrist.

3. Denk verder dan louter de aankoop

Koop je een nieuwe kast of nieuwe gordijnen? Kijk dan verder dan louter de aankoop, maar kijk ook naar (her)gebruik. Een voorbeeld hiervan bij mij thuis zijn rekjes: toen mijn meisjes nog klein waren zagen ze graag roze, wat intussen is geëvolueerd. De rekjes zijn na al die tijd nog steeds in gebruik, door een likje verf erop et voilà. Ze passen nu in hun nieuwe kamer en in mijn naaihoek. Denk ook zo met gordijnen: als je lange panden neemt, kan je ze van kamer wisselen, of zelfs van huis wisselen.

IMG_1621Ikzelf heb een paar overgordijnen van mijn eerste appartement gehangen in de keuken van mijn volgend appartement en nu zitten ze in een doos voor als mijn metekindje of één van mijn dochters ze zou willen hangen, of ikzelf in mijn (toekomstig) vakantiehuis. Zo ook Arianne: recent heeft ze een huis in Frankrijk gekocht en bepaalde gordijnen en meubelen passen er perfect. Of Angelique, waarvan het gezin met drie kinderen niet meer allemaal tezamen in haar zetel paste, dus heeft ze een grote hoekzetel gekocht. En haar oude zetel staat nu in het eerste appartementje van haar nichtje.

Elke week geef ik een cadeaubon t.w.v. 10 euro weg aan de leukste reactie in de blogpost die ik mocht ontvangen. En met de eindejaarsfeesten in het verschiet kan een cadeaubon leuk meegenomen zijn. Om zelf cadeau te geven of voor een cadeau aan jezelf!

Hoe reageren? 

Scrol naar onder in het blogbericht en daar kom je volgende foto tegen. (Nota: op sommige toestellen moet je heeeeeeel lang naar beneden scrollen, onder vele vorige blogpost – we werken eraan om dit te verbeteren). Lukt het nog steeds niet om een reactie te plaatsen, stuur dan een mailtje naar klangenakens@kldecor.be en dan probeer ik je verder te helpen.

Knipsel

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s