Tips om je meubels te vernieuwen…

Elk jaar, rond midden augustus, doet er zich bij mij thuis een fenomeen voor: mijn garage geraakt steeds voller en voller….. Hoe dat komt? Eenvoudig.

Tijdens de zomermaanden ben ik vaker thuis met de kinderen dan gedurende het schooljaar en ontstaan er plotse buien van opruimen. Kleding, schoenen, huisraad, meubelen enz… enz… Alles wordt eens onderhanden genomen en de zaken die we willen wegdoen… die belanden in de garage (tot ik tegen september mijn wagen weer binnen wil zetten en de garage leeggemaakt moet worden :-)).

En elk jaar vinden mijn dochters en ik weer meubels om te vernieuwen…Wil jij 3 snelle vernieuwtips?

Een likje verf…in vier stappen.

Banner kastje

Niets is zó dankbaar dan een oud meubeltje een nieuw likje verf te geven.

  • Stap 1: ontvet (met een scheut ammoniak in water)
  • Stap 2: schuur lichtjes op (de verf moet er niet helemaal af)
  • Stap 3: lak twee lagen (zorg ervoor dat je minstens 4 uur tussen elke laag laat en schuur na de eerste laag ook terug (zéér lichtjes) op)
  • Stap 4 (optioneel): vernis met een kleurloze vernis de oppervlakten die je extra wil beschermen (vb de bovenkant van een bijzettafeltje, de bovenkant van een tafelblad, enz…)

Ben je zelf niet zo’n schilder en wil je je meubelen een tweede leven geven? Surf dan eens naar Rime & Fish waar je inspiratie kan opdoen in de collecties: Candy Queen, Captain Fish, Ginger Charlotte, … Captain Fish (zie foto’s in de banner bovenaan deze tekst) ligt trouwens aangemeerd in de etalage bij KL Decor tot eind augustus… “komt dat zien, komt dat zien!!”

Een stofje….In 5 stappen

Vind je je sofa van Ikea nog oké maar wil je hem in een nieuw kleedje steken? Op de foto kan je zien hoe ik de Klippan 2-zitsbank heb omgetoverd naar een nieuwe bank. photo 3 (2)

  • Stap 1: zorg voor 2,5 meter stof (bij 1,4 m breed).
  • Stap 2: speld deze aan de onderkant van de rug met de goede kant van de stof naar buiten.
  • Stap 3: leg de stof over de rug achterkant & de rug voorkant.  Plooi deze langszij een beetje om vooraleer de stof langszij in de zetel te spelden.
  • Stap 4: duw een stuk van 20 cm stof tussen het rug en het zitkussen.
  • Stap 5: plooi de stof langszij een beetje om en speld de stof vervolgens aan de zijkanten van de zit en de voorkant onderaan vast.

Met vervolgens wat kussens en een plaid erin heb je ineens een nieuwe look.  Voor wie deze zetel in het echt wil zien – hij staat in mijn etalage….. “komt dat zien, komt dat zien!!”

Een stuk behang….

behang

Met behang tenslotte kan je véél.  Leg een stuk behang op de bodem van je kledingladen. Telkens je er een kledingstuk uitneemt, zie je het mooie behang en kan je wegdromen. Of doe zoals Un-Roen van elfenatelier  (die recent terug een winkel in de Sint Maartenstraat 12D in hartje Leuven heeft): zij koos behang voor de achterwand van haar vitrinekasten.  Of doe zoals Natascha: zij plakte mooie retro stukken behang op haar schouw.  Of doe zoals Charlotte: zij hing een stuk behang over een piepschuim tegen de muur in haar kot: zo had ze een leuk prikbord om een heel jaar van te genieten tijdens het studeren.

Om je een eind op weg te helpen staan er bij KL Decor behangoverschotten (soms zitten er nog volledige rollen bij die als etalage gediend hebben) aan 5€ per stuk …”komt dat zien, komt dat zien!!”

Dankjewel

Ik wil jullie tenslotte bedanken voor de leuke feedback die ik tot nu toe gekregen heb op deze blog.  Informatie over wat JIJ als lezer interessant vindt, helpt me om mijn blogartikels met TOEGEVOEGDE WAARDE voor JOU te schrijven.  Zoals Annelien zonet zei: “Ik was van plan mijn oude kast weg te doen, omdat ik naar een ander appartement verhuis, maar na het lezen van de blogpost van vandaag, ga ik er toch nog eens over nadenken.  Misschien kan ik er iets leuk mee doen.” Geweldig toch?! Alle verdere feedback is dus HEEL WELKOM (lees hieronder hoe je kan reageren).  Bedankt alvast!

Hoe reageren? 

Scrol naar onder in het blogbericht en daar kom je volgende foto tegen. Lukt het nog steeds niet om een reactie te plaatsen, stuur dan een mailtje naar klangenakens@kldecor.be en dan probeer ik je verder te helpen.

Knipsel

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Advertentie

2 Reacties op “Tips om je meubels te vernieuwen…

  1. Pingback: Zijn paars en limoengroen choquerend samen? | kldecor·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s