Stoffen voor buiten op je terras….

Banner 1

Wie mij kent weet dat reizen in mijn DNA zit. Zo heb ik al op heel wat “wereldterrassen” een cappuccino kunnen drinken… en… wat voor de ene bouwmateriaal is, is voor mij een enorme bron van creativiteit om bij jouw thuis een wereldterras te maken. Heb je een plaats aan je huis dat wat mag opgefleurd worden? Of woon je in de stad dan kan je van je binnenkoer een perfect vakantieterras maken.

Mix van bouwmaterialen

Vaak heb je overschot aan verschillende soorten bouwmaterialen die je naar hartenlust mag mixen voor een speels effect. Leg de basis van je terras en paadjes aan met (brokstukken) baksteen. Onderbreek deze stukken met een deel kiezeltjes, kleinere stukjes beton, enz… of zelfs met een ijzeren rooster of houten plank. Maak hierbij een boordje tussen de verschillende delen met langwerpige bakstenen om zo een mooie overgang te bekomen.


banner stenen

Plantengroen

Komt er geen zon op je terras of is je terras moeilijk bereikbaar? Zet dan varens, niet alleen hebben varens een pittige kleur groen, ze zijn ook in elk seizoen mooi en vragen niet veel onderhoud. Wanneer je qua onderhoud het wat gemakkelijker hebt, kan je uiteraard ook voor andere groene planten kiezen zoals buxus en vetplanten. Gebruik gekleurde potten die qua kleur sterk afsteken met de bouwmaterialen die je hebt gebruikt. In mijn voorbeeld steekt het groene van de potten en varens, sterk af met de rode baksteen. Voor wie nog lege verfpotten staan heeft, die kunnen ook als plantenpotten dienen. Zie foto bovenste banner.

banner bloemen

Leuke stof

Wil je je terras dat tikkeltje extra geven? Hang dan stof buiten – jaja ik weet het, dat is ongebruikelijk – maar je zult versteld staan van het positieve effect dat je ermee kan bekomen. Ik heb gekozen voor de stoffen van de Amlapura collectie van Designers Guild – zo geeft de stof met bladmotief Kuta een instant waauw effect op een witte bakstenen muur. Hang je stof bovenaan met (veiligheidsspelden) op een ijzeren stok en laat ze onderaan los hangen – zo kan de wind er speels in waaien. Je kiest best voor katoenen, bedrukte stoffen omdat die wel eens een regenbui kunnen weerstaan. Verder hoef je ze niet om te naaien, dus dat effect bereik je zelfs zonder te kunnen naaien. Gebruik wel spelden die roestvrij zijn om vlekken op je stof te vermijden.

banner stoffen

Vind je dit blogartikel nuttig? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Wat zijn jouw ervaringen in interieur interieur? Laat jouw reactie hieronder. Bedankt alvast!

Hoe reageren? 

Scrol naar onder in het blogbericht en daar kom je volgende foto tegen. Lukt het nog steeds niet om een reactie te plaatsen, stuur dan een mailtje naar klangenakens@kldecor.be en dan probeer ik je verder te helpen.

Knipsel

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s