Vitaminen voor je interieur

Banner 1

Heb je al eens buiten gekeken? Wat een bloemenpracht. Overal waar je kijkt zie je felle kleuren fucshia, rozerood, rood, fel geel, oranje, lila enz…. De pioenen, de reukerwtjes, de rozen, de cyclamen, alle bloemen komen volop uit, en … dit jaar zijn de klaprozen er ook al vroeg bij. Normaal dus dat je ook bloemenkleurtjes in huis wil nu en maar goed ook. Weet je waarom?

Felle zomerkleuren werken als vitaminen

Rood, felroze, rozerood, fucshia en lila

banner 1

Felrood en alle kleuren die familie zijn van rood, zijn photo 2opwekkend en geven energie. Het zijn sterke kleuren en wanneer je ze thuis toepast treden die kleuren sterk op de voorgrond. Het advies is dus om ze met mate te gebruiken. Dat kan perfect in kussens (vergeet niet dat het nog steeds kussenactie is tot 30/6 bij KL Decor: 2 kopen + 1 gratis) of in behang. Het leuke ervan is bovendien dat die kleuren niet demoderen – ze gaan misschien een beetje feller, roder, lichter of paarser zijn jaar na jaar, maar in grote lijnen zullen ze steeds mee de zomer ingaan.

50 tinten groen

banner 2

Ook weer geïnspireerd door de natuur in de zetel groenzomer zijn “alle mogelijke tinten groen”. Grasgroen, mosgroen, appelblauw zeegroen, donkergroen (van volgroeide bladeren) en lichtgroen (van lichtgroene plantensoorten). Groen mag je in je interieur al wat meer gebruiken, omdat het een kleur is die op de achtergrond blijft. Bijvoorbeeld een zetel in een groene kleur. Je zult versteld staan hoe goed je die kan combineren met andere kleuren.

Blauw en wit tenslotte…

blauw wit

zijn misschien dé vakantiekleur bij uitstek, denk photo (8)maar aan een azuurblauwe zee bij het witte zandstrand met palmbomen :-). Blauw in je interieur werkt verkoelend en geeft tegengewicht voor al de felle opwekkende zomerkleuren. Wit evenzeer. Verschillende kleurrijke schilderijen komen in een museum het beste uit tegen witte muren. Zo ook bij Anneke thuis, in haar slaapkamer is de fleurige Amrapalia bloemenstof gecombineerd met een effen lichtblauwe linnen. Dus de regel is: heb je een fel kleurenpallet gekozen? Prima, maar zorg dat je in verhouding eens zoveel blauw of wit gebruikt.

Ik hoop dat deze tips inspirerend werken en dat je ermee aan de slag kan! Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen in jou eigen interieur? Hoe zou jij het aanpakken?

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s