Het leven van een kussen….

Banner 1

Heb je er al eens bij stilgestaan welke weg een kussen aflegt voor het bij jou op de bank terecht komt?

Ik neem je graag mee op reis door de stappen van het leven van een kussen.  En voor de slimme lezer: je kan dit toepassen op om het even welk interieurproject bij je thuis – ja zelfs op om het even welk domein in je leven (zowel zakelijk als privé).

Stap 1: In het begin was er Godphoto 2
Allerallerallereerste begin van het hele proces is de juiste houding aan nemen d.w.z: je moet geloven dat iets mogelijk is, zelfs al heb je het nog nooit eerder gedaan. Volgens sommigen schiep God de wereld en dat kon hij omdat hij erin geloofde nietwaar?! In het voorbeeld van ons kussen: iemand liep rond met het idee een kussen te kunnen maken bijvoorbeeld Tricia in Londen.

Stap 1bis: Eén idee kiezen
Tricia is een zeer creatieve persoon en heeft waarschijnlijk honderden ideeën per seconde. Tot dusver had ze stoffen ontworpen maar nog geen kussens. Op een dag beslist ze: ik ga een kussen maken! Jij loopt waarschijnlijk ook met honderden ideeën rond, pik er één uit om te realiseren. Want het geheim om tot een resultaat te komen is: kies! Tenzij je slechts 1 ding zag natuurlijk, dan hoef je niet te kiezen of course, daarom noem ik deze stap 1bis.

Stap 2: Een plan bedenken
Tricia bedacht vervolgens photo 2 (1)een plan van hoe het kussen er moest uitzien, welke stof ze zou gebruiken, welke maat, welke vulling enz… Over bepaalde dingen zoals welke kleur rits, daar had ze op dat moment nog niet over nagedacht. Dat hoort zo bij plannen.  Je vertrekt van het grote plan, en gaandeweg ontdek je dat er nog veeeeeeeeel kleine tussenstapjes zullen moeten genomen worden…

Stap 3: Actie ondernemenphoto 1 (2)
Ik raad het al mijn klanten aan: neem actie! Blijf niet zitten in de planfase. Koop die zetel, schilder eens die favoriete kleur,… Het brengt namelijk een hele rits volgende acties met zich mee. Ben je bang om het meteen groots aan te pakken? Koop dan iets kleins zoals een paar kussens! Je zal zien, nadien wordt het echt spannend. Tricia nam meetlat en schaar in haar hand en begon stof te knippen en te naaien…acties die duidelijk tot een kussen leiden! (Versus: Die ochtend had Tricia de krant gelezen, een actie die NIET tot haar kussen zou leiden)

Stap 3bis: Bijsturenphoto 2 (2)
Tricia haar eerste kussen was ronduit schattig! Het was een beetje uit proportie en het viel niet zo mooi, maar ze heeft het niet meteen afgeschreven. Nee, hier en daar moest het een beetje worden bijgestuurd: en dat deed ze. En zo ook waarschijnlijk met het eerste resultaat in je interieur: het zal niet 100% perfect zijn, je zal en kan moeten bijsturen om een nóg mooier resultaat te hebben.(Tenzij je vanaf de eerste keer een perfect resultaat hebt gemaakt of course, daarom noem ik deze stap 3bis)

Stap 4: Share that joy!!!photo (11)
Genieten is ‘het’ woord van dit decennium vind ik. Wanneer Tricia haar eerste kussen in de rekken van haar eigen winkel zag, genoot ze van het resultaat. Anno 2015 geniet Tricia nog steeds van het resultaat. Alleen zij weet welke inspanningen tot de mooi gevulde rekken in haar Londense winkels (ééntje op Kings Road en de ander op Marylebone High Street) hebben geleid. En weet je wat nog mooier is? Jij hoeft niet helemaal naar Londen, maar gewoon naar KL Decor te komen om een kussen te kopen. Want dat is mijn drijfveer: de “joy” waarvan ik heb genoten in de winkels van Tricia – “sharen” met jou.  Zodat jij ten volle kan genieten van schoonheid in jouw interieur.

Ook gebeten om te genieten in je zetel thuis: kom me opzoeken in mijn winkel en ik kijk samen met jou hoe dat kan.  Ik help je met het plan en de realisatie.

Ik hoop dat deze tips inspirerend werken en dat je photo (10)ermee aan de slag kan! Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wanneer je een reactie onderaan deze blogpost zet, krijg je van mij een speciale bonus: Twee kussens gratis in plaats van één, wanneer je gebruik maakt van de kussenactie die loopt bij KL Decor. 

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s