Wat goed is tijdens “de blok” is ook goed voor jouw huis …

Banner student

Juni is voor mij altijd een overgangsmaand: het schooljaar is bijna voorbij, de vakantie komt snel dichtbij, maar toch is het nog even op je tippen lopen aangezien “de blok” van mijn kinderen het hele huishouden in zijn greep houden.  Als mama probeer je meer thuis te zijn, hun lievelingskostje te maken en geef je je kinderen morele steun met hun examens (terwijl je daarnaast evenveel meeleeft met hun spanning).  Je huis biedt je een altijd aanwezige ondersteuning, die je zeker in deze periode kan gebruiken.  Benut deze ondersteuning nu extra.

Wil je menig student een rustige thuis bieden? Great! En wat goed is voor “de blok” is ook goed voor JOU en voor jouw huis…..ook nà de examentijd.

Wat mijn kinderen helpt is stilte, focus en liefde.  Daarom heb ik mijn huis ingericht met stilte, focus en liefde…

Stilte (ofte prettige achtergrondgeluidjes)

Ephoto 2ven geen TV aan of muziek.  Even de tablet en smartphone aan de kant.  Even stilte….Tenzij ik stilte zelf opzoek, zijn er maar weinig ogenblikken waarbij het stil is rond mij.  Het is dan ook prettig om tijdens de examens thuis naar de stilte te luisteren.  Luisteren zeg ik, jawel, want geef toe het is gewoonweg nooit echt stil. Wanneer geluiden van TV, muziek en gebabbel stoppen dan heb je de kans te luisteren naar de geluiden die er anders ook zijn, maar overstemd worden.  Je hoort dan de vogeltjes fluiten, blaadjes ritselen, het neervallen van het klepje wanneer de post in de brievenbus valt, een aanrijdende auto, de koelkast, voetstappen, enz… Specifiek bij mij thuis hoor je ook geluiden als een zuchtje door een kristallen hanger, zacht kabbelend water van mijn fontein buiten, het ruisen van de gordijnen en pareltjes aan mijn overgordijnen, …DUS zorg voor prettige achtergrondgeluidjes in je huis die werken rustgevend.

Focus (ofte ontbreken van afleiding)

Het ergste kwaad in examentijd is afleiding.  Daarom is het goed photo 1om focus te stimuleren.  Zorg dat je huis opgeruimd is. Alles is immers leuker dan studeren, opruimen plots ook.  Maar dat is alleen maar afleiding en geen focus.  Zo was ik laatst in een studeerkamer bij mensen en tja….een kast waarin alle papieren en spullen in opgeborgen kunnen worden – zou veel rust brengen.  Maar ook bij Daniëlle thuis: de nog niet volledig ingerichte bureauruimte fungeert eveneens als annex schoenen- en sporttassenkast en het is je een weg banen tussen de opgestapelde dozen, papieren en mappen om aan de bureaustoel te geraken.  Niet echt stimulerend om te studeren of te werken als je het mij vraagt.  Nochtans geeft het raam van de ruimte uit op een prachtige binnenpatio, die zó mooi is om naar te kijken vanachter het bureau.  Werk aan de winkel deze zomer om menig studeer- en werkplekje in orde te maken!!

En tenslotte…

photo (25)

Liefde

Een met liefde ingericht zithoekje in een studeerkamer of in hun kamer zelf wordt zeker in examentijd een geliefkoosd plaatsje om te studeren.  Ook mama’s bureau, omdat het daar zo mooi en gezellig is.   Hoe je dit inricht maakt eigenlijk niet zoveel uit, zolang je het maar met liefde doet, dan straalt de liefde naar je terug wanneer jij of één van je huisgenoten er zit.  Probeer het gerust!

Zo ik hoop dat deze tips inspirerend werken voor je en dat je ermee aan de slag kan in je eigen huis!

Vind je dit blogartikel nuttig? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen in interieur interieur? Laat jouw reactie hieronder en krijg van mij een ‘bonus’ kado. Bedankt alvast!

Volgende week geef ik jouw interieur een heuse ‘vitamineshot’ – nodig voor deze tijd van het jaar 🙂

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s