Decoratietips snel en gemakkelijk voor je communiefeest

En werd jouw mama door je verrast met een leuk cadeau? Of heb je zelf een Moederdagbrunch, een bloempje of knutselwerkje gekregen? Ik dat laatste. 🙂

Elk jaar weer is Moederdag in mei toch wel een topdag! In mei zijn er ook traditioneel veel communie- en lentefeesten. Omdat ik zoveel fijne reacties heb gekregen over hoe nuttig mijn last minute kerstdecoratietips waren, trakteer ik jullie in deze blogpost op last minute communietafel tips.

banner 1a
Kies kleur

photo (17)Het leuke aan een communietafel is dat je veel versieringen in frisse tinten kan gebruiken. Een tip van mij is om één hoofdkleur te kiezen voor je servetten, theelichtjes, ballonnen, vaasjes enz….(zie bijvoorbeeld het appelblauwzeegroen in de banner met foto’s hierboven.) Je kan ook de lievelingskleur van je kind nemen… Zo was ik dit weekend op het communiefeest van Ben, die gek is op groen. Zijn communiekaartjes, zijn outfit, de ballonnen en de tafeldecoratie, overal kwam groen in te pas en dat draagt bij aan de leuke sfeer.

Kies een veelvoud van

photo 1Wees voor één keertje spilziek. Het mag want het geeft meer dan dubbel effect. Voorzie bijvoorbeeld twee servetten per persoon die je in elkaar plooit (een effen en één in een tekening). Kies ervoor om in het midden van je tafel telkens 3 theelichtjes bij elkaar te zetten (mogen verschillende zijn) ipv ééntje. Dubbel effect… met weinig moeite.

bloemen banner

Kies voor bloemen

Een bloem, met zijn kleur en broosheid van blaadjes, geeft altijd een blij gevoel aan mensen. Heb je niet veel tijd of heb je geen decoratiespullen (of hou je niet van kleine prullaria) ga dan zeker eens langs bij een bloemenzaak voor verse bloemen (bijvoorbeeld Hollands Hof). Zet ze in flesjes maar evengoed kan je een paar bloemen in een kommetje zetten. Stijlvol en … weerom met dubbel resultaat.

banner 2

Kies voor lichtjes

last but not least: vergeet de kaarsjes in je theelichtjes niet aan te steken…. Net als in de winter geven de fonkelende lichtjes overal weerspiegelingen. Maar je kan ook tegenwoordig leuke bolletjesslingers hangen, sommige zijn zelfs op zonnecellen, die kan je tijdens de dag buiten opladen en dan geven ze als het donker is nog licht.

Ik hoop dat deze tips inspirerend werken en dat je ermee aan de slag kan! Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen met het onderwerp mode in interieur in het algemeen? Hoe zou jij het aanpakken? Laat jouw reactie hieronder en krijg van mij een ‘bonus’ kado. Bedankt alvast!

Weet je dat het nu nog maar 19 dagen wachten is op … maar daarover meer in de komende weken.

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

Een Reactie op “Decoratietips snel en gemakkelijk voor je communiefeest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s