Toon me hoe je woont en ik weet hoe het met je gaat

Banner 1

In de elf jaar dat ik huizen voor mijn klanten inricht valt het me steeds weer op dat zeer weinig mensen voldoende aandacht aan hun huis en inrichting besteden en dat is zonde. Dat is zonde omdat je huis je eigen cocon is, waar je tot rust kan komen en herbronnen, ontmoetingsplaats voor familie en vrienden en waar je helemaal jezelf kan zijn en ontwikkelen. Jaja hoor ik je nu denken, had ik maar de tijd, het geld, enz…. dan zou ik mijn huis inrichten zoals ik het wil. Niets is minder waar, met weinig geld en weinig tijd kan je toch al heel wat verwezenlijken. Er zijn 7 tips die ik aan mijn klanten meegeef waarvan ik jou als mijn favoriete bloglezer er 3 hier zal geven:

1. Gebruik kleur

Banner 2Het kost evenveel om een muur wit of in je favoriete kleur te schilderen. Het positieve effect op je gemoed is echter hemelsbreed verschillend. (Tenzij wit jouw favoriete kleur is natuurlijk 🙂 ). Neem nu de meisjeskamer van Caro en Anna: Het frisse lichtblauw is een leuke achtergrond voor hun kleurrijke spullen. Ook de douchecel van Marie oogt prettig met de verschillende blauwtinten in de mozaïektegeltjes in contrast met het wit. Heb je geen mozaïektegeltjes? Zet gekleurde glazen potjes, een lampje of een likje verf op de muur et voilà (zie banner). Gebruik ook zo jouw favoriete kleuren zoveel mogelijk in je huis en je zal het positieve effect voelen.

2. Gebruik foto’s

Foto’s zijn mijn favoriet.photo (13) Niets is zo toegankelijk als een foto: iedereen heeft er. Het kost dus niets en je kan er in ‘no time’ resultaat mee boeken. Echter één voorwaarde: toon ze. Hang ze op, prik ze vast, zet ze in kaders, enz… Zolang je ze maar toont. (Het enige wat je in dit digitale tijdperk moet doen is er een paar selecteren en afdrukken of op een stickje zetten…). Het leuke aan foto’s is dat je ze overal in je huis kan gebruiken: leuke trouwfoto’s in je slaapkamer, reisfoto’s in de inkomhal en foto’s van je gezin of huisdier in je keuken. Plezier verzekerd! Recent hebben mijn tienerdochters me getrakteerd op een heuse wand in de traphal met foto’s van ons als gezin. Ik betrap me erop dat ik blij word de wand te zien telkens ik de trap op kom. Én toegegeven: ik kan er naar blijven kijken en ontdek steeds opnieuw leuke dingen en plezierige herinneringen.

3. Gebruik dromen

Droomfoto C je van een huis met zicht op een mooi landschap? Hang een schilderij of prent van dat mooie landschap op. Droom je van een vakantie op een tropisch eiland? Zet een rieten zeteltje met een palmboom in je leefruimte. Droom je van een ontspannen wandeling in de bergen? Laat een heuse muurschildering maken. Zo heeft Anneke een heuse muurschildering in één van haar slaapkamers laten maken. Door deze muurschildering krijgt de kamer ineens een groter perspectief. Die kamer was vroeger van haar jongste zoon, maar nu van haar dochter die op haar kamer studeert en ook regelmatig gebruikt wordt als logeerkamer. Het leuke is dat je ontwaakt met zicht op de muurschildering en je je de eerste ogenblikken in het tafereel waant!

Wil jij een volgende tip weten? Laat dan een reactie op deze blogpost. Zo help je mij te weten te komen wat je van deze post vindt. Zit je met een vraag of wil je dat ik een onderwerp behandel. Laat het me weten via de comment box onderaan.

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

Een Reactie op “Toon me hoe je woont en ik weet hoe het met je gaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s