Binnenstebuiten leven

banner

Binnenstebuiten leven? Wat is dat? De scheidingslijn tussen kamers binnen in je huis en je tuin of terras buiten vervaagt. Daardoor loopt het leven gemakkelijk van binnen naar buiten en omgekeerd. Waar moet je op letten?

Harmonie  in kleuren en materialen binnen en buiten

Heb je grote ramen tot de grond, die vanuit je woonruimte op je terras uitgeven? Bekijk dan even de ruimte van buiten en binnen. Lijkt de vloer door te lopen? Prima. Heb je bijvoorbeeld een grijze tegel binnen én buiten, dan zit je goed. Een licht eiken parket binnen en een blauwe steen buiten werkt ook goed. Ook zijmuurtjes of schuttingen die je buiten langs het terras hebt, laat je best qua kleur en materiaal doorlopen om een harmonie te creëren. Kan je die qua materiaal of kleur niet echt veranderen? Laat er dan wat groene planten voor groeien of er tegenop. Zo breng je het groene tot net aan je huis en dat creëert ook harmonie.

banner 2

Meubelen binnen en buiten

In de tijd van mijn ouders werden bij mooi weer een ligzetel, een eettafel met stoelen en een parasol naar buiten gehaald uit het tuinhuis. Het terras aan het huis was op overige ogenblikken leeg. Vandaag de dag staan er veel meer meubels buiten: een zithoek en side- en bijzettafeltjes. Bij mij thuis blijven de meubels in de winter en zomer buitenstaan. Enkel de kussens worden binnengehaald. Wist je trouwens dat heel wat designmeubilair zowel binnen als buiten gebruikt kan worden? Je hoeft je ook niet te beperken: koop eens een houten tafel in de kringloopwinkel en zaag er de poten vanaf tot je een lage bijzettafel hebt of zaag de tafel doormidden en zet de helft tegen een muur als side-tafel. Laat het hout buiten eerst verweren en doe er pas dan een beschermende vernis of olie op.

Stukje overdekt terras

Het levendownload camera 06072014 1716 in België is subliem! Lekker eten, cultuur, bier, wijn enzovoort. Enkel de regen is een spelbreker. Vaak is het mooi en warm weer maar is er kans op regen. Zo gooien regenbuien vaak roet in het eten om gezellig buiten te kunnen zitten. Een stukje overdekt terras is hiervoor een perfecte oplossing. Moderne appartementsgebouwen worden tegenwoordig vaak met overdekte terrassen gebouwd. Niet alleen is dat goed om meer naar buiten te trekken als er regen in de lucht hangt. Heb je geen overdekt terras? Een zonnetent of parasol doen evengoed dienst en voor een kil moment kan je er een houtkacheltje of een terrasverwarmer bijzetten.

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s