Wat wil je als je thuiskomt?

banner 2Rust rust rust, dat is wat ik wil als ik thuiskom. Na een drukke dagtaak, wil ik tot rust komen wanneer ik thuiskom. Mijn huis als veilige haven, waar ik de indrukken van de dag kan verwerken, waar ik kan ontspannen en me opladen voor een nieuwe dag. Waar ik kan plannen, mezelf ontplooien en creatief zijn. Herken je dat?

Maar – hoor ik je denken – hoe maak je je thuis nu zo dat dit positief op je inwerkt? Eenvoudig met 4 dingen:

Kleur

Er zijn kleuren waarvan je “happy” wordt. Dat is gewoon zo. Of het nu een sombere regenachtige dag is of als je je nu zelf in een moeilijke periode bevindt. Bepaalde kleuren maken je blij en zullen steeds die impact op je hebben. Bij mij is dat alle tinten wit, alle blauwtinten, roze en alle schakeringen paars. Zo hangen er in mijn slaapkamer witte halftransparante gordijnen aan mijn deurraam met witte bedlinnen. Ook zijn er kussens in zacht paars en grijstinten. Hier en daar een toefje roze. Wanneer ik mijn slaapkamer binnenkom heb ik altijd het gevoel alsof alles van mijn schouders valt. Het licht valt uitnodigend door de gordijnen. Mijn bed, mijn kussens, alles verwelkomt me.  Zaaaaaalig!!!

Banner thuis

Objecten

Ook photo (10)zijn er objecten – spulletjes, dingen, enz… – waarvan je “happy” wordt.  Een mooi vaasje dat je als souvenir van een reis hebt meegebracht. Een leuke foto van je gezin of van je huisdier. Een detail op een meubel, een spiegel, enz…. Ook materiaal maakt je blij: glanzende schelpen, warm hout, fris metaal,….  In mijn slaapkamer word ik blij van pareltjes in de vorm van schelpjes die aan mijn gordijnen hangen. Ze tikken zachtjes tegen elkaar bij een briesje. Ook de tekeningen van mijn dochters die ingekaderd aan de muur hangen of op mijn nachtkastjes staan maken me blij. De foto van mijn mama met mijn dochters, in een wit houten hartjeskader, bekijk ik graag.  Allemaal objecten die me blij en opgewekt maken.

Stijl

Wees ook trouw aan een bepaalde stijl. Hou je van strak? Ruim dan alles altijd op. Hou je van gemoedelijk? Dan mogen er kleren op een stoel liggen. Hou je van romantisch? Dan heb je veel spulletjes uit staan, enz… Ik hou van open en ruim, maar ben toch romantisch met veel spulletjes. Er staan daarom niet veel meubelen in mijn slaapkamer en er liggen geen stapels dingen. Maar wel staat er een kastje met leuke kaarsjes op en hangen er tekeningen aan de muur. Ook staat er een oude paspop met mijn lange halskettingen (dit komt door mijn romantische kant :-)). Vindt de stijl die bij jou past en leef ernaar, je zult zien dat dit een blijvende positieve invloed heeft. En zo komen we aan het laatste en belangrijkste…

Banner thuis 2

Jezelf

Blijf trouw aan jezelf: Ben je gevoelig voor bepaalde zaken zorg dan op z’n minst dat die in orde zijn. Nog belangrijker dan een volledig “af” ingericht  huis is dat je allereerst zorgt dat de voor jou noodzakelijke dingen in orde zijn: zo is Els gevoelig aan sterk licht, maar hebben haar man en kinderen graag veel en sterk licht. Het gezin heeft ervoor gezorgd dat op haar plaats aan hun eettafel er niet zo’n sterk licht schijnt.  Bovendien heeft Els graag kleur, terwijl haar man en kinderen niet zo gevoelig zijn aan kleur. Els heeft dus “haar” kleuren gekozen voor de woonkamer. Ze werkt thuis het liefst in haar eigen bureau, terwijl haar man graag aan zijn laptop werkt in de woonkamer. Zowel voor Els als voor haar man en de kinderen zijn daarom bepaalde voorzieningen qua stopcontacten enz… getroffen. Hierdoor “functioneert” het gezin goed samen in de woonkamer. En op die manier betekent deze plaats ook voor Els echt “thuiskomen” ’s avonds na haar drukke baan.

Volgende week vertel ik meer over binnenstebuiten leven.

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s