Woon je in een klassiek huis maar zie je graag modern?

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat je in een moderne nieuwbouw kan wonen, wanneer je fan bent van modern. Woon je echter in een (oude) klassieke woning of een woning van de jaren ’50 of ’60, dan is het niet altijd gemakkelijk om een moderne “look” te creëren. Als je een paar basisregels volgt, kan je in 1-2-3 een perfect moderne uitstraling geven aan je interieur:

1. Vereenvoudig de vormen

Klaphoto 1ssieke woningen hebben meestal veel verschillende vormen. Veel kleine ramen, veel binnendeuren enz… Deze ramen en deuren hebben daarnaast vaak onderverdelingen en reliëf. Een manier om deze strakker (lees moderner) te doen ogen, is ze in dezelfde kleur te kiezen/schilderen. Zet je de ramen, deuren, gordijnen en deurlijsten in dezelfde kleur dan de muren, dan bekom je een rustiger geheel. Doe hetzelfde met (plafond)balken, bakstenen schouwen en bezette muurtjes en je zult je woning in een wip een hedendaagse look geven. Zo kan je met kaders die je hebt verzameld ook moderne lijsten maken door ze in dezelfde kleur van de muur te verven (zie foto).

Banner modernn

2. Kies voor klassiek in een moderne uitvoering

Heb je een photo (4)klassieke luchter of lamp? Omhul deze met een grote moderne lampekap (zie foto).  Ingeval je geen verlichting hebt, kan je voor een design kroonluchter kiezen (zie foto).  Kies je voor een accentmuur met behang? Neem dan een klassiek thema in een moderne uitvoering (zie foto). Een spiegel in de hal? Kies voor een groot model met strakke belijning. Heb je een oude stoel? Laat hem dan modern bekleden. Kies je nieuwe moderne meubelen? Neem ze dan in een luxueus materiaal zoals leder. Het idee achter al deze voorbeelden is om te streven naar een perfect huwelijk tussen oud en nieuw – tussen klassiek en modern.

3. Ga voor contrasten met zwart/donkergrijs/lichtgrijs en wit

Heb je een oude parketvloer, laat hem dan “vergrijzen”. Combineer met witte muren en een zwarte lederen salon. Heb je een klassieke stoel, schilder het hout zwart en zet hem voor een witte muur. Heb je een witte kast? Plaats hem tegen een donkergrijze of zwarte muur. In al deze gevallen geeft dit contrast een spanning, een levendigheid en… dat oogt design. Je kan ook spelen met glansgraden. Een wit gelakte kast tegen een witte muur brengt ook spanning.

Banner puntje 3

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s