Lentekriebels?

Banner 1 Lentekriebels

Met het aanbreken van de lente en de eerste zonnestralen kriebelt het bij mij altijd. Ik wil dan plots alles ruim, open, opgeruimd en licht. Herken je dat gevoel?

Hoe ga je nu aan de slag? Hier lees je dat in 1 2 3.

1. Lichte kleuren in je accessoires

Ga voor lichte kleuren zoals groen en blauw en eventueel met wat roze in je kussens, plaids,  enz…. Heb je niet meteen accessoires in die kleuren? Geen nood! Verwijder dan alle accessoires in donkere kleuren zoals rood, bruin, paars, enz….. En…. leg niets in de plaats. “Less is” immers “more” en door dingen weg te leggen maak je ruimte. Ruimte voor nieuwe dingen, maar ook gewoon ruimte. Jaja denk je nu – in theorie zal dit wel, maar doen mensen dit echt? Doe ik dit ook? Jazeker!

Ik kon dit jaar niet wachten tot Valentijn voorbij was en heb meteen mijn KL Decor veranderd in lichte zachtroze en groene tinten. Dat gecombineerd met veel wit en metaaltinten omdat het nog de overgang van het winterse is. Ook heb ik alles letterlijk “eens in handen genomen” en daarmee kom ik op mijn tweede tip…

Banner 3

2. Ruim op

Onze bomma’s deden het met de befaamde lentekuis, en ja… het helpt. Ik poets me nu niet bepaald zot zoals mijn bomma, maar ik neem bepaalde zaken in mijn handen en vraag me af:

1) of ik het nog gebruik,
2) of het nog bruikbaar is en
3) of het op zijn plaats ligt.

Nadien kan ik in de zetel zitten genieten, wetende dat mijn spullen mooi geordend achter mijn kastdeuren liggen en dat geeft me energie. Jaja denk je nu …. maar hier heb ik geen tijd voor! Daarvoor over naar de derde tip…

Banner 2 lentekriebels
3. Doe waar je het meeste zin in hebt

Ik heb geen zee van tijd om elke lente mijn hele huis op te ruimen en te herorganiseren. Neen. Dat is ook niet de bedoeling: de bedoeling is te genieten van de eerste lentekriebels. Doe dus vooral enkel waar je zin in hebt. Dat kan bijvoorbeeld door kasten op te ruimen of oude kleren weg te doen. Bij mij is het meestal “een hoek” in een kamer aanpakken. Zo moest recent de hoek met het bed in de kamer van mijn jongste dichter eraan geloven. Haar matras en lades onder haar bed eens grondig gestofzuigd, alle poppenkleertjes gewassen, oud speelgoed weggedaan, nieuwe lakentjes op haar bed en voilà: mijn bolleke kan weer gezellig verhaaltjes aan haar knuffels voorlezen vanop haar “nieuwe” bedje!

Weet jij dat Pasen niet alleen in de natuur een nieuw begin aankondigt, maar dat de typische paaskleuren groen, geel en oranje dit ook doen?  Meer hierover volgende week.

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen met het onderwerp mode in interieur in het algemeen? Hoe zou jij het aanpakken? Laat jouw reactie hieronder en krijg van mij een ‘bonus’ kado. Bedankt alvast!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s