Help de paaskleuren geel, oranje en groen zie ik niet graag! Waarom ze tóch gebruiken?

Het is overal geel, groen en oranje: in elke etalage, in elk magazine, in elk reclameblaadje – bah! Ik ben niet gek van geel en oranje. Het staat me niet, dus ik heb geen kleding in die kleuren en ik ben er ook geen fan van in mijn huis. Maar waarom gebruik ik ze tóch? Omwille van het effect dat deze kleuren hebben.

Geel

Geel is de kleur van de zon photo 5 (1)maar wist je ook dat geel stimulerend en je vrolijk maakt. Na een lange donkere winter snak je naar wat zon en warmte. Niets zo effectief als geel in je interieur te gebruiken hiervoor. Jouw interieur is immers steeds rond je, je gaat ermee slapen en staat ermee op. Efficiënt voor een energieboost. Omdat ik geel niet mooi bij mijn interieur vind passen, breng ik geel in mijn huis en mijn zaak KL Decor aan door bloemen – meestal met tulpen, maar ook door een tak forsythia naar binnen te halen. Vroeger stond er forsythia in de tuin van mijn ouders. Nu heb ik een paar kunsttakken, die net echt lijken, gecombineerd met katjes staan. Ben ik het geel na een tijdje opnieuw beu dan verdwijnen de takken weer voor een jaartje in hun doos.

Banner pasenOranje

Oranje is net als geel ook een warme zonnige kleur, maar heeft al wat meer rood in zich. Daarnaast wekt oranje ook eetlust op (denk maar aan een sappige sinaasappel) en verhoogt het de vitaliteit. Voor mij mag oranje slechts met mondjesmaat omdat het een kleur is die erg op de voorgrond treedt. Combineer daarom oranje met groen om wat tegengewicht te geven. Wat leuk is, zijn oranje servetjes op tafel. Op je paastafel bijvoorbeeld, of heel de paasvakantie door met de kinderen, je kan er leuke konijntjes mee plooien …. zie hiervoor onderaan deze blogpost meer. En ook hier geldt: ben ik oranje na een paar weken beu, dan gebruik ik deze servetjes niet meer tot volgend jaar.

Groen

Groen is daarentegen wel één van de kleuren die ik in mijn interieur gebruik. En wel alle tinten groen, van kiwi tot grasgroen en van mojito tot mosgroen. Alles kan! Net zoals in de natuur. Fris groen van de nieuwe blaadjes en knoppen, naast grasgroen op de velden en donkergroen van bomen en hagen.  Alle tinten groen dus. En zo ook in je interieur: neem kussens, tafelkleden, plaids in groen. Neem groen op de muur of in je gordijnen. Groen is een goede basis om er andere kleuren nadien bij te combineren en het breekt het beige, grijs, bruin en zwart dat we veel voor onze zitmeubelen kiezen.

Hou je van zowel klassiek als modern? Lees volgende week meer over hoe je de beide stijlen in één kan combineren.

Vond je deze blogpost waardevol? Laat dan je comment in de box HELEMAAL onderaan. Als bedanking krijg je van mij een eenvoudige handleiding om het konijn servetje te plooien. Heb je een vraag stel ze gerust. Ik kan er dan een volgende blogpost aan wijden.

Ik wens jou veel succes en maak het vooral COSY!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s