Pierre Frey interieurstoffen 80 jaar

Banner een

Dit jaar blaast het Franse interieurstoffenhuis Pierre Frey (1935) maar liefst 80 kaarsjes uit. In dit kader brachten ze een fenomenaal boek uit en nog tot mei 2016 loopt er een retrospectieve in Parijs. Patrick Frey, zoon van de oprichter Pierre, leidt sinds 2011 het bedrijf – bijgestaan door zijn twee zonen Pierre en Vincent en is de huidige artistieke directeur. Hij houdt van een eclectische stijl. Zijn collecties zijn zeer gevarieerd: gaande van oude keizerlijke Chinese en imperialistische Indische taferelen, over 18de eeuws Franse beelden en hedendaagse Afrikaanse invloeden. Vaak is de inspiratie iets wat Patrick heeft geraakt, zoals bijvoorbeeld voor één van zijn laatste stoffen- en behangcollecties toont hij een bonte verzameling van souvenirs van exotische reizen.

806_F2721001Voor mij zijn de stoffen van Pierre Frey met mate te gebruiken, omdat ze al een verhaal op zich vertellen. Wie al bij mij thuis geweest is, weet dat ik de prachtige stof “Verboden stad” op een raamwerk heb gespannen – dat hangt op als een schilderij bij mij in de hall.

Het is bewonderenswaardig hoeveel handwerk er bij de ontwikkeling van interieurstoffen van Pierre Frey aan te pas komt. Handgeschilderde motieven dienen als basis voor de bedrukte stoffen. En dit in het huidige digitale tijdperk! Dat handwerk, naast het zeer zeker steeds gebruik van prachtige kwaliteiten katoen, linnen en zijdes maakt Pierre Frey als merk uniek en waardevol.

banner twee

Patrick Frey heeft naast het merk Pierre Frey in zijn bedrijf ook de merken Boussac en Braquenier – en daarmee ook de kennis en de patronen van de originele stoffen vanuit de Franse kastelen. Daarnaast ook het merk Fadini Borghi – Italiaanse klassieke pracht. Voor mij zijn Boussac en Fadini tijdloze klassiekers.

bassfh

Zo is een klant van mij,  Maria, 20 jaar geleden aan overgordijnen van Boussac belandt toen ze haar huis kocht. De hele woonkamer was ermee gedecoreerd. Nu nog zijn deze zeer mooi en tijdloos actueel. Ook het bedrijf is anno 2015 nog steeds actueel – zo heeft Patrick met de straatartiest “Toxic” samengewerkt en recent ook met modeontwerpster Inès de la Fressange.

Over de invloed van de catwalkdesigners op interieurstoffen lees je in mijn volgende blogpost meer….

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen met het onderwerp mode in interieur in het algemeen? Hoe zou jij het aanpakken? Geef reactie hieronder en krijg van mij een ‘bonus’ kado. Bedankt alvast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s