Catwalk designers wagen zich aan interieurstoffen

Het is weer mode. Zou je denken? De catwalkontwerpers en editeurs van stoffen slaan de handen in elkaar. Sinds een paar jaar tekent Christian Lacroix onder eigen naam bij Designers Guild, Matthew Willamson voor Osborne & Little en ook Pierre Frey doet Inès de la Fressange blinken met de eind verleden jaar gelanceerde collectie …..

Dit is niet nieuw – Ralph Lauren, Kenzo en Moschino – doen dit al jaren maar euh…. Wat brengt dit jou nu als consument? Een zeer herkenbare stijl vanop de catwalk wordt doorgetrokken in de interieurstoffen: Bij Christian Lacroix bombarderen bonte jungles van planten en gekleurde vruchten bombarderen je.

Banner lacroix

Matthew Williamsen gaat een lichtere toer op dan zijn vorige intense collectie, ditmaal met vlinders en libellen(de vlinders vlogen er bij Christian Lacroix verleden jaar al van de kleurrijke stoffen en behang!).

Mathew banner

De natuur als onderwerp is een eindeloze inspiratiebron voor beide ontwerpers dus. Maar niet altijd even bruikbaar in elk interieur. Beide stuk voor stuk uitgesproken bonte ontwerpen en enkel voor de echte “coup de foudre” liefhebbers die je waarschijnlijk meer in Zuidelijker Europa zal vinden dan bij ons. Prijs kwaliteit liggen Christian en Matthew ook hoger dan normaal, omdat je dan natuurlijk een echte Lacroix of Williamson in huis hebt. Mijn insziens gebruikt Matthew toch rijkelijke materialen en technieken die zijn hogere prijs wat meer verrechtvaardigen.

Inès de la Fressange gaf het klassieke Franse interieurstoffenmerk Pierre Frey een modernere look  met haar recente collectie – grafische zwarte lijntekeningen op een witte achtergrond – je kijkt naar taferelen bewegende silhouetten. Op zichzelf redelijke sec en koud maar aangevuld met Franse warme houten meubelen klopt het plaatje. Weerom mijn inziens meer iets voor Zuidelijker Europa :-).

banner 3

photo (1)

Ook Ralph Lauren drukte al een tijdje zijn stempel op Amerikaanse en Europese upperclass interieurs met zeer tijdloze, luxueuze, klassieke stoffen. De laatste collectie heeft het nautische thema in een nieuw kleedje gezet.  Leuk aan deze stoffen is dat er enkele bij zijn met de initialen van Polo Ralph Lauren op. Kwestie van te laten zien dat je een echte Ralph Lauren in huis hebt dus…

Kenzo heeft een tijdje lang meegedaan door jaarlijks een collectie op de markt te brengen. Uniek, kleurrijk en stijlvol. Ondermeer de zetels van het merk Roche Bobois schitterden een paar jaar geleden reeds met zijn stoffen – maar zijn nog steeds actueel. Mischoni doet met Mischoni Home ook nog steeds goed samen met Roche Bobois met een paar stoffen en kussens in zeer herkenbare zigzagpatronen.

kenzo

En wat nu voor bij uw thuis? Simpel – gebruik deze modische interieurstoffen voor bankjes, poefjes en kussens – kortom gebruik ze om accenten te leggen, zodat ze speels en sfeervol zijn en omdat het accenten zijn, blijven ze op die manier budgetvriendelijk. Als voorbeelden hierbij een paar foto’s van super leuke kubuspoefjes en kussens waar een combinatie van Kenzo stoffen tot hun recht kwamen. Ook recent in een bureaubankje waar je de kussens kon omdraaien naargelang je gemoed en zo telkens een ander bankje kreeg.

zitbank

“Let’s talk about’ colour and paint” dit jaar op batibouw. Volgende week vertel ik jullie hier meer over.

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen met het onderwerp mode in interieur in het algemeen? Hoe zou jij het aanpakken? Laat jouw reactie hieronder en krijg van mij een ‘bonus’ kado. Bedankt alvast!

Advertentie

Een Reactie op “Catwalk designers wagen zich aan interieurstoffen

  1. Pingback: Voyage Deco bij je thuis… | kldecor·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s