Hoe lang gaat jouw interieur mee denk je?

banner 1

Hoe lang gaat je interieur mee, denk je? 2 à 5 jaar? 10 à 12 jaar? langer? Wel het antwoord is alle drie mogelijk.

2 à 5 jaar geldt voor accessoires zoals kussens, plaids, tafelkleden en kleine decoratie artikelen. Goedkopere accessoires houden het over het algemeen 2 seizoenen vol – duurdere gaan wat langer mee – ze zijn over het algemeen ook van betere kwaliteit en zijn minder écht modegevoelig.

Het is het waard om te investeren in accessoires want ze maken de sfeer in je interieur helemaal af – zie ook hiervoor mijn vorige blogpost over hoe snel en efficiënt de juiste interieur accessoires kopen.

Wat gaat in jouw interieur dan langer mee?

10 à 12 jaar geldt voor schilder- en behangwerken en meestal horen hierbij ook nieuwe overgordijnen. De aankoop van een nieuwe zetel en nieuwe tapijten kunnen ook, maar zijn niet noodzakelijk. Kortom een make-over!

Deze verandering is ingrijpender op jouw leven en dat van je huisgenoten (een week een schildersploeg in je huis met alle meubelen in het midden van de kamer onder één groot plastic zeil, stof en vuil overal,…). Ook jouw budget krijgt een flinke hap en deze verandering heb je enige tijd voorbereid. Let wel, wanneer je een dergelijke make-over doet, moet je ook nog steeds oog blijven hebben voor de 2-5 jaar accessoires.

Een voorbeeld hiervan is het verhaal van Martine en Jacob.  Toen zij bij mij in de winkel kwamen voor gordijnen, had het koppel net een casco nieuwbouwappartement in Kortenberg gekocht. Martine zag een sprei en zijden kussens waar ze op slag verliefd op werd en kocht deze. Achteraf vertelde ze me dat ze zó blij was met die aankoop – ze hadden duizenden euro’s uitgegeven aan de structurele inrichting van hun appartement, dat de sprei en de kussens slechts een fractie van dat bedrag kosten, maar moest ze ze niet gekocht hebben voordien – ze zou er nadien niet echt meer toe gekomen zijn.

Langer dan 12 jaar: Deze veranderingen behelzen vaak het leggen van een nieuwe vloer (de vloer dateert immers nog van de tijd en de mode van wanneer het huis gebouwd werd), schilder- en behangwerken, verlichting, nieuwe raambekleding, nieuwe ramen, vaak ook loodgieterij en elektriciteitswerken, en nieuwe meubelen – kortom een kleine verbouwing.

Deze verandering is nog ingrijpender op jouw leven en dat van je huisgenoten. En je raadt het al, de impact op je budget is ingrijpender – maar weet dat het goed is voor jouw huis om structurele vernieuwingen door te voeren. Die vernieuwingen worden lang op voorhand voorbereid en zijn het meest ingrijpend voor jou en je gezin wat overlast betreft. Ze betekenen een hele investering en de gewenning nadien is het grootst. Het voordeel is wel dat je huis zo zijn waarde behoudt en het naar de recentste technieken qua elektriciteit, isolatie en dergelijke gebracht wordt.

Banner 3

Te weinig tijd om je interieur cosy te maken voor de feesten? Dan help ik je volgende week met decoratietips waarbij je last minute je interieur klaar krijgt voor de kerstfeesten.

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen met het onderwerp mode in interieur in het algemeen? Hoe zou jij het aanpakken? Laat jouw reactie in de commentbox hieronder en krijg van mij een ‘bonus’ kado. Bedankt alvast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s