Verslag van de interieurbeurs Cocoon

Cocoon welkom

De Cocoon interieurbeurs was dit jaar zowel traditioneel verwelkomend als verfrissend vernieuwend. Het was echt een bezoek waard!

Enkele hoogtepunten:

  • Stand Jour et Nuit: origineel en nieuw, deze producent van meubels en decoratie uit Verviers stond voor de eerste keer op Cocoon. Je vindt er originele meubels in eik en notelaar – in huis vervaardigd – dus volledig op maat mogelijk (zie foto’s). Daarnaast zijn er originele sofa’s en lampenkappen.
  • Stand Exposition Design Reservoir – met design producten van verschillende talenten:
    •  Zo had je “Espaciel“: een natuurlijk licht versterker. Een soort spiegelende plaat die je aan de vensterbank buiten of aan de binnenzijde van de dag bevestigd, die natuurlijk licht naar binnen reflecteert. Een ideaal item voor een Belgisch weertje waar donkere dagen helaas vaak voorkomen (zoals vandaag 😦 ).
    • Ook origineel was “Crab”: een schaaltje om je zakken in te legen wanneer je thuiskomt. Zo vinden kleingeld, visitekaartjes, kassaticketjes, een geloste knoop, snoepjes en andere dingen die je tijdens de dag in je zakken verzameld hebt een plaatsje in huis. De wasmachine zal ze dus niet per ongeluk meer mee in de was krijgen EN je weet precies waar je alles gelaten hebt. Origineel en mooi ontwerp van de Brusselse Mathias van de Walle. Crab kan je vinden op de site van Linadura.
    • Nog een ontwerp van Mathias van de Walle was “Face”: een tafelspiegeltje vervaardigd uit één tot spiegel gepolierd staalplaat – met twee omgebogen hoeken die de steunen vormen – of hoe je een alledaags gebruiksvoorwerp zoals een spiegel een nieuwe vorm kan geven. Face is ook te vinden op Linadura.
  • Milieubewust en origineel waren ook meubels vervaardigd uit gerecycleerde materialen. Zo ontwierp Maarten De Ceulaer een salontafel uit hars en stukjes vezelplaat (zie foto hieronder) en Kaspar Hamacher heruitgevonden barkrukken en stoelen in hout.
  • Imposant was de halve ballon constructie waarin Land Roover zijn nieuwste model voorstelde – origineel maar ik vind dat ze eigenlijk beter op het autosalon passen.

Cocoon banner 2

P1020988Louis De Poortere krijgt van mij ook een eervolle vermelding met hun Factory Store waar ze prachtige “Fading World Cameo Vintage” tapijten voorstellen, de lappendekens van stukjes tapijt in afgewassen kleuren. Het Perzische karpet in een nieuw kleedje! Hun werk kan je terug vinden op deze site.

En last but not least: Ook de moeite was de stand van Levis, waar je gratis kleuradvies kon krijgen – best wel op voorhand even langs de stand gaan om je in te schrijven – en waar je op zaterdag ook workshops kon volgen. Voor diegene die er dit jaar niet bij kon zijn: volgend voorjaar staat Levis terug op Batibouw met gratis kleuradvies.

Kortom met verfrissend vernieuwende dingen – naast veel gekende traditionele stands – was Cocoon dit jaar zeker de moeite waard! Ik kijk al uit naar de volgende editie van Cocoon.

Banner 3

Volgende week vertel ik je meer hoe kussens je interieur helemaal “af” maken.

Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen met het onderwerp mode in interieur in het algemeen? Hoe zou jij het aanpakken? Laat jouw reactie in de commentbox hieronder en krijg van mij een ‘bonus’ kado. Bedankt alvast!

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s