Materialen vertellen…

Banner 2 Materiaal

En? Hoe zijn de moodboard toppers meegevallen? Heb je veel inspiratie gekregen door het verzamelen van knipsels?

Deze week gaat het over “Materialen vertellen…”

Want ja, elk materiaal in jouw interieur heeft een verhaal te vertellen: van zijn ontstaan, over hun verwerking tot hun uiteindelijke toepassing. Een parketvloer in volle eik, bijvoorbeeld. Eens was elke plank onderdeel van grote eikenbomen. En elke eikenboom heeft houten planken van met een specifieke kwaliteit, structuur en kleur voortgebracht, die bepalend zijn voor de uitstraling van het hout.

Zo ontdekten mijn man en ik wanneer we een paar jaar geleden een stukje parketvloer wilden bijleggen in één van de kinderkamers, dat het parket betrof van een uitmuntende kwaliteit (zonder knopen), specifieke kleur en breedte. Niets in de nieuwe parketvloeren benaderde onze parket genoeg naar onze smaak.  Ik heb dan maar alle restjes planken die op zolder verspreid lagen verzameld en een deel van de bestaande plankenvloer eruit gehaald.  Na veel gepuzzel kwam ik net toe om de volledige vloer terug te bedekken. En keer op keer bewonder ik deze parketvloer wanneer ik ze terugzie…

De uitstraling van een materiaal in jouw interieur wordt dus in grote mate bepaald door het ‘verhaal’ achter elk materiaal.

Een ander voorbeeld is de bakstenen muur in mijn interieurzaak: initieel was bij de verbouwing van het pand beslist om gyproc tegen alle wanden te plaatsen. Wanneer ik echter een stukje bakstenen muur zag achter een losgekomen stuk bepleistering…. Ja, dan werd ik bevangen en heb ik besloten om de hele bakstenen muur te restaureren, met een prachtige sfeer als resultaat…

Banner 1 Materiaal

Zo kan jij ook spelen met materialen en hun verhalen. Begin met de materialen die reeds aanwezig zijn: een stenen vloer, een parket, een houten trap, een smeedijzeren leuning, een glazen wand, ….. en bekijk ze door de ogen van hun verhaal.

In Leuven vind je nog zó veel woningen met nog een authentieke vloer, of met een vloer met een verhaal. Zo in het huis van Marianne bijvoorbeeld. Een prachtige herenvilla van net na de eeuwwisseling met overal bijzonder, mooie parketvloeren. De bouwheer was eigenaar van een tegelfabriek, en heeft in de kelders ‘overschotten’ van tegels laten leggen – je raadt het al …. elk keldertje is een juweeltje op zich. Of zo in de interbellum woning van Lieve en Tom: een mooi tegelvloertje loopt vanaf de voordeur de hele woning door, zó mooi, dat ze alles in functie van deze vloer hebben verbouwd!!

Volgende week neem ik je mee naar Jaipur, voor schoonheid, elegantie en romantiek in jouw interieur. Van een tijdloos gesoficticeerd niveau.

Vind je dit blogartikel nuttig? Geeft het je inzicht en handig samengevatte informatie? Heb je al dingen toegepast? Wat zijn jouw ervaringen met het onderwerp mode in interieur in het algemeen? Hoe zou jij het aanpakken? Laat jouw reactie in de commentbox hieronder en krijg van mij een ‘bonus’ kado. Bedankt alvast!

Ik wens jou veel succes met het inrichten van jouw interieur en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s