7 interieurtips voor een relaxte avond thuis deze herfst

Mijn kinderen houden enorm van de avonden nu, waarbij ze lekker gezellig warm genesteld binnen zitten, beschermd en geborgen tegen het gure weer buiten. Wat kan je doen om jouw interieur in deze herfsttijd gezellig te maken voor een relaxte avond thuis?

Volg deze 7 tips:

  • Doe van zodra het donker wordt de gordijnen toe. Dit is niet alleen veel gezelliger, het houdt ook tot 50% van de warmte méér binnen, dan wanneer je de gordijnen toe doet wanneer het al een tijdje donker is. Een warme plaats voelt automatisch gezelliger dan een koude en het is ook warm voor je portemonnee.
  • Zorg dat je gordijnen kieren en spleten bedekken, of gebruik een tochthond. Niets is zo ongezellig dan een tocht van ergens te voelen. Ook de kamertemperatuur koelt er sterk door af, wat meteen ongezelliger aanvoelt. Weer warm in de portemonnee 🙂
  • Steek sfeerverlichting of kaarsjes aan. Beter veel kleine lichtjes dan 1 groot licht.  Zorg wel voor goed functioneel (lees&werk) licht waar je ’s avonds zit. Jouw ogen gaan best zo lang mogelijk mee. Doe dit ook buiten aan de voordeur – als een warme welkom. Voor wie geen tijd heeft bestaan er leuke lichtjes in de vorm van kaarsjes. Om te zorgen dat echte kaarsen niet uitwaaien buiten, gebruik een lantaarn of windlicht.
  • Zorg voor een (zacht) dekentje dichtbij de plaats waar je relaxt, bv: in een mand naast de zetel of aan je bed. Je hoeft dan niet op te staan wanneer je koude voeten krijgt.  Dekentjes in wol gaan het langste mee en zijn licht en warm.  Fleece dekentjes zijn goedkoper maar zijn zeer snel versleten. Als je wil dat de wol niet prikt, kijk dan uit naar dekentjes in merino of mohair. Ik investeer zelf in Designers Guild dekentjes, wat mij betreft de beste kwaliteit/originaliteit/prijsverhouding.
  • Neem voor accessoires warme kleuren zoals bordeaux, rood, oranje, paars, aubergine, enzovoort. Die stralen vanzelf warmte en gezelligheid uit. Tafelkleedjes, kussentjes, kaarsjes in dezelfde kleur er nog bij – super!!
  • Wissel de textuur van je accessoires ook veelvuldig af: glanzend, ruw, fijn, grof enzovoort. Glanzende oppervlakten zoals glas, metaal, enz… weerspiegelen de andere texturen. Zet theelichtjes in glazen potjes met pareltjes, de lichtjes worden vermenigvuldigd in het glanzende oppervlak van het glas.
  • Neem ook een paar kussens in een zachte stof, waar je gezellig zacht tegenaan kan leunen. Dan wordt leunen echt vleien! Kussens met pluimenvulling zijn ook lekker zacht om in weg te zakken. Je kan ze nadien terug opkloppen om ze terug in vorm te krijgen.image_3

Vind je bovenstaande tips interessant? Brengen ze je inzicht en vatten ze informatie voor jou handig samen? Heb je er toegepast? Laat het me weten in de commentbox onderaan.Iedereen die op deze blogpost reageert krijgt een ‘COSY’ kadootje als bedanking.

Volgende week schrijf ik over: Modes volgen in interieur? Wat als het volgend jaar niet meer mode is?

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!

Kristien

 

Een Reactie op “7 interieurtips voor een relaxte avond thuis deze herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s