Is jouw gebrek aan tijd ‘conceptuele tijd’ of ‘uitvoeringstijd’

aan het werk

En…? Heb je een lijstje gemaakt verleden week n.a.v. mijn vorige blogpost?  Nog niet? Misschien was het omdat je niet precies wist waar te beginnen of geen tijd had om een lijstje op te stellen?

Heel herkenbaar!  Net zoals Soetkin me vertelde verleden week dat zij en haar man naast hun drukke job en gezinsleven nauwelijks tijd hebben om met de inrichting van hun woning – die ze net volledig verbouwd hebben – bezig te zijn.  Wel Soetkin, je bent niet alleen: Op de vraag (d.m.v. een enquête gehouden onder mijn klanten) wat hun grootste frustratie is op interieurgebied is het antwoord 9 op de 10 keer een tekort aan tijd.  Maar wat bedoelen ze precies?

Ik onderscheid ‘conceptuele tijd’ en ‘uitvoeringstijd’ voor je interieurproject.

Conceptuele tijd is tijd (lees eerder: mentale ruimte) hebben om over je project na te denken en bij het gevoel te komen van wat je graag ziet en wat je graag zou willen.  Dat kan gaan over een ingeving krijgen tijdens een ontspannen wandeling, informatie van leveranciers opzoeken op het internet, interieurbladen doorbladeren, etalages struinen enz…tot het maken van een moodboard, doelstellingen formuleren, concrete plannen maken en je 6 punten lijstje voor de week maken (zie vorige blogpost).

Uitvoeringstijd is de tijd die jij zelf nog moet besteden aan stappen die je niet kan uitbesteden, tijdens de uitvoering van je inrichting.  Dat kan gaan over een kast leegmaken zodat ze weg kan, een nieuwe kast vullen op de manier die jij wil, spullen sorteren die je wil houden/wegdoen, uitgevoerde werken inspecteren, thuis zijn wanneer werkmensen komen, enz….tot het vieren van je nieuwe interieur tijdens een etentje voor de familie, of een heuse fuif of receptie voor je vrienden houden.

Weet dat het vaak de conceptuele tijd is die een veel grotere bottleneck is dan de uitvoeringstijd.  Want eens je een uitgewerkt idee in je hoofd hebt, worden de stappen die je zelf nog moet uitvoeren hapklaar maar vooral duidelijk.

Ga dus bij jezelf na of jouw struikelblok conceptuele tijd is. En …. indien ja, voorzie dan zeker 2 tot 3 punten op je lijst die hiermee verband houden.

Mijn lijstje voor deze week

  • Deel voorraadkast opruimen (de wintergroenten moeten koel en droog gestockeerd kunnen worden)
  • Mij de muur in de woonkamer voorstellen waar in de toekomst de nieuwe haard zal komen –> idem verleden week = conceptuele tijd
  • Een kastdeur uitschroeven (om mijn voorraadkast functioneler te maken)
  • De nieuwe “Residence” doorbladeren = maandblad met deze maand special over stoffen deze week SUPER!!! –> conceptuele tijd
  • Kapotte ligbed naar containerpark brengen = opruimen zie mijn blogpost van april 2013 met het OPVAVAPO systeem
  • Met mijn kinderen spreken over mijn plannen i.v.m. mijn haardmuur

Ik hoop dat jij erdoor geïnspireerd wordt.  Volgende week ga ik het hebben over de najaarstrends in de interieurstoffen… een nuttig overzicht voor diegene die conceptuele tijd tekort komen!

Vond je dit artikel nuttig? Waardevol? Heb jij een vraag waarover je graag een volgend blog artikel zou willen lezen?  Laat me dit gerust weten in de comment box onderaan dit artikel

Ik wens je veel succes bij het inrichten en maak het zéér COSY!

Kristien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s