Heb jij ook geen tijd om jouw interieur in te richten?

416312242_370

Kom je er niet toe om jouw interieur in te richten – tussen jouw drukke job met lopende dossiers, directievergaderingen, officiële recepties, netwerkbijeenkomsten, perscommuniqués, personeelsevaluaties, salesmeetings enz… en jouw gezin met de opstart van het nieuwe schooljaar, je mama die op afspraak naar de specialist moet, de poetsvrouw die nog met vakantie is of heeft laten weten dat ze niet meer komt?

Heb je hierdoor geen tijd meer om jouw interieur in te richten of up-to-date te houden? Je bent niet alleen!  Dit is hoe ik het klaarspeel en hoe ik het aan mijn klanten adviseer te doen.

De techniek die ik hieronder toepas in de interieurwereld is een algemeen aanvaarde time-management techniek van Tony Robbins. (De eerste helft van mijn carrière heb ik als manager in de financiële sector gewerkt, vooraleer van mijn hobby mijn beroep te maken.)

De bedoeling is om zes puntjes af te vinken per week, waarvan ik er eentje per dag doe.  Ze mogen vijf minuten tot een kwartiertje tijd vragen en mocht ik er niet tot toe komen tijdens de week, dan doe ik ze op zondag.  Alle zes op zondag kan ik beperken tot een half uurtje als ik ze aan vijf minuten per puntje reken.

Ik verplicht mezelf er steeds drie onaangename dingen (lees: dingen waarvan ik de neiging heb ze uit te stellen) op te zetten en drie superleuke.  Dit is mijn lijstje voor deze week:

  • Vragen aan mijn vriend om de plantenbak te verzetten, want dat ding is veel te zwaar om dat alleen te kunnen doen (dit heb ik nodig voor mijn puntje 4)
  • Door een woonmagazine bladeren. De nieuwe Côté Maison Sud van augustus-september 2014 stelt Italië in de kijker en heb ik nog niet doorbladerd – dit wordt een (gestolen) rustig moment met een theetje
  • De lamp vervangen in de kamer van Elise, mijn tweede dochter
  • Mijn patio vooraan versieren met herfstkransen
  • Informatie op het internet zoeken over gashaarden
  • Mij de muur van de living voorstellen waar ik in de toekomst mijn haard voorzie

We zijn vandaag donderdag en ik heb er drie van de zes gedaan, waarvan twee onaangename.  Niet slecht dus voor deze week!  Niet alleen geeft dit lijstje mij plezier, ik kan ook daadwerkelijk mijn interieur hierdoor aanpakken en up-to-date houden.  Hopelijk inspireert dit artikel jou!

Ik wens je veel succes en maak het vooral zéér COSY!

Kristien

Heb jij een vraag, een onderwerp waarover je een volgend blog artikel zou willen zien verschijnen of wil je reageren op bovenstaand artikel, dat kan in de comment box hieronder. Ik zou het fijn vinden jouw feedback te mogen ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s